Vermogensbeheer

Actief beheer:

Waarin beleggen? De keuze is eindeloos en vandaar dat we vooral veel niet doen. Beleggingsfondsen, trackers en derivaten bijvoorbeeld, die vindt u in onze portefeuilles niet terug. We kiezen uitsluitend voor aandelen en obligaties en blijven daarvoor dicht bij huis: in Europa. In onze keuze volgen we onze eigen visie en we houden daar consequent aan vast.

 

Aandelen:

Wist u dat er alleen al in Europa zo’n 10.000 beursgenoteerde bedrijven bestaan?
Met behulp van onze informatiesystemen, kennis en ervaring zijn wij in staat om stapsgewijs tot aandelenselectie te komen. In de selectie zijn ongeveer 20 aandelen opgenomen.
We zorgen ervoor dat wij ondernemingen door-en-door leren kennen om er zeker van te zijn dat ze hoog scoren op alle punten die we belangrijk vinden. Zoals de marktpositie, de kwaliteit van het management en de financiële situatie. Het zijn bedrijven waarin we geloven, die we nauwgezet blijven volgen en in de regel voor langere tijd aanhouden. Ons doel? De benchmarks verslaan!

 

Obligaties:

Ook hier beperken we ons tot Europese bedrijven of landen. Waarbij we ons niet zozeer op groei richten maar meer risicobeheersing en behoud.
We streven naar marktconforme prestaties en naar regelmatig dividend waarmee u uw inkomen kunt aanvullen.

 

U bepaalt de balans:

In overleg met u bepalen wij welk type portefeuille het beste bij u past. Het is van belang dat verwachtingen ten aanzien van rendement en risico aansluiten bij uw persoonlijke situatie.
De portefeuilles bestaan in het algemeen uit zo’n 30 tot 40 namen van bekende bedrijven maar ook van ondernemingen waar u waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt.
Heb u een lange horizon, dan kiest u waarschijnlijk voor een wat meer offensieve aanpak met de nadruk op aandelen.
Bent u aan het afbouwen, dan ligt een accent op vastrentende waardes meer voor de hand.
Dat is overigens niet aan ons; u geeft ons de richtlijnen mee waar wij naar kunnen handelen.

 

Beperkt maar toch gespreid:

In uw portefeuille komt u geen namen tegen uit Japan, de VS of Brazilië. Wat ons betreft hoeft dat ook helemaal niet, want het is lastig om deze te volgen, te waarderen en er zijn valutarisico’s.
De meeste bedrijven die we selecteren zijn internationaal actief en daarmee hebben onze portefeuilles toch een mondiaal karakter.

 

Wilt u een adviseur spreken?  klik hier

 

Stel uw vraag:  klik hier

 

Brochure: Investeren en beheren | Focus op Kracht