Vermogensbeheer - Wilgenhaege

Vermogensbeheer

Heeft u een vraag?
Neem contact op

Persoonlijk betrokken

Bij Wilgenhaege bewijzen we graag dat vermogensbeheer niet elitair hoeft te zijn. Voor ons is het een kwestie van goed luisteren en samen in kaart brengen wat u van uw vermogen verwacht. Daarbij hebben we een heldere visie en een geheel eigen aanpak. Nuchter. Realistisch. Transparant. Zijn dat kenmerken die u aanspreken, dan bent u van harte welkom voor een informele kennismaking. Gaan we ons persoonlijk voor u inzetten, dan is er uiteraard wel een zeker vermogen nodig. Wilt u eerst eens kijken of onze dienstverlening u bevalt, dan kunt u intekenen op één van de innovatieve beleggingsproducten die we met enige regelmaat op de markt brengen. Wilt u eerst meer van ons weten, vraagt u dan onze brochure ‘Focus op Kracht’ aan of één van de informatieve boekjes die we hebben uitgegeven.

Aandelen

Wist u dat er alleen al in Europa zo’n 10.000 beursgenoteerde bedrijven bestaan?
Met behulp van onze informatiesystemen, kennis en ervaring zijn wij in staat om stapsgewijs tot aandelenselectie te komen. In de selectie zijn ongeveer 20 aandelen opgenomen. We zorgen ervoor dat wij ondernemingen door-en-door leren kennen om er zeker van te zijn dat ze hoog scoren op alle punten die we belangrijk vinden. Zoals de marktpositie, de kwaliteit van het management en de financiële situatie. Het zijn bedrijven waarin we geloven, die we nauwgezet blijven volgen en in de regel voor langere tijd aanhouden. Ons doel? De benchmarks verslaan!

 

Obligaties

Ook hier beperken we ons tot Europese bedrijven of landen. Waarbij we ons niet zozeer op groei richten maar meer risicobeheersing en behoud. We streven naar marktconforme prestaties en naar regelmatig rente waarmee u uw inkomen kunt aanvullen.

 

U bepaalt de balans

Vertel ons wat uw wensen zijn en wij passen ons maatwerk hierop aan. Het is van belang dat verwachtingen ten aanzien van rendement en risico aansluiten bij uw persoonlijke situatie. De portefeuilles bestaan in het algemeen uit zo’n 30 tot 40 namen van bekende bedrijven maar ook van ondernemingen waar u waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Heeft u een lange horizon, dan kiest u waarschijnlijk voor een wat meer offensieve aanpak met de nadruk op aandelen. Bent u aan het afbouwen, dan ligt een accent op vastrentende waarden meer voor de hand. Dat is overigens niet aan ons; u geeft ons de richtlijnen mee waar wij naar kunnen handelen.

 

Beperkt maar toch gespreid

In uw portefeuille komt u geen namen tegen uit Japan, de VS of Brazilië. Wat ons betreft hoeft dat ook helemaal niet, want het is lastig om deze te volgen, te waarderen en er zijn valutarisico’s.
De meeste bedrijven die we selecteren zijn internationaal actief en daarmee hebben onze portefeuilles toch een mondiaal karakter.