Business
Analyst
Investments

Business Analyst Investments bij Wilgenhaege

Als Business Investment Analyst bij Wilgenhaege heb je een interessant en uitdagend takenpakket. Dat komt door de veranderingen in de financiële sector én door de manier waarop wij daarop hebben ingespeeld. In de afgelopen jaren is er al veel veranderd in de wijze waarop vermogens worden beheerd. Wij verwachten dat er nog meer veranderingen zullen komen. Markten zullen instabieler en volatieler worden. Het zal niet meevallen om daarin de juiste beleggingskeuzes te maken. Een aantal principiële aspecten van research en assetmanagement echter, blijven fier overeind staan. Daar moet je goed in zijn. Daarvoor moet je beschikken over een ondernemende blik en voldoende ervaring om de eigenaardigheden en karakteristieken van financiële markten te doorgronden. Je primaire focus ligt op de financiële markten, aandelen in het bijzonder. Daar heb je ervaring in en daarin ben je beter dan anderen. In een veranderende omgeving moet een bedrijf mee veranderen. Wilgenhaege is daar jaren geleden al mee begonnen. We hebben een heldere visie en onze strategie rollen we consequent uit. Wij kijken niet alleen naar wat er op de financiële markten gebeurt, maar ook daarbuiten. We speuren naar bedrijven, trends en technieken die over tien of twintig jaar het verschil kunnen maken. Daar werk je ook aan mee!  We investeren en ontwikkelen baanbrekende, innovatieve technologie op het gebied van duurzaamheid. De combinatie van beleggings- en investeringsactiviteiten bepaalt in belangrijke mate ons nieuwe gezicht. Zien we kansrijke investeringen op de beurs? Dan stappen we daarin voor onze cliënten. Zien we interessante investeringen buiten de beurs om? Dan stappen we daar zélf in. Kennis maakt macht. Elke stap die we zetten is doordacht. Research op hoog niveau is daarbij onontbeerlijk. Als Senior Investment Analyst krijg je volop kansen om daaraan bij te dragen. 

Jouw Rol:

 • Diepgaande Marktanalyse: Voer diepgaand onderzoek uit naar de (duurzame) energiemarkt, inclusief alle spelers, factoren en trends die de waardering van onze innovatieve producten/oplossingen (eigen IP) kunnen beïnvloeden.
 • Bedrijfswaardering: Bepaal hoe investeringen waarschijnlijk zullen presteren en bied potentiële investeerders en klanten inzicht in de mogelijke groei, risico’s en rendement van deze specifieke innovaties.
 • Financieringen: Analyseer en verzamel informatie over mogelijke subsidies en financieringstrajecten specifiek gericht op innovaties binnen de energietransitie en ondersteun bij het opzetten van deze trajecten in samenwerking met een externe subsidieconsultant. 
 • Samenwerking: Werk samen met cross-functionele teams en draag vanuit jouw expertise direct bij aan het succesvol opzetten en in de markt zetten van de Wilgenhaege innovaties.
 • Rapportage: Rapporteer rechtstreeks aan de CFO, en lever waardevolle inzichten die bijdragen aan strategische besluitvorming.

Wat Wij Bieden:

 • Een dynamische en innovatieve werkomgeving waar je de kans krijgt om impact te maken.
 • Samenwerking met een gepassioneerd team van professionals.
 • Ruimte voor professionele groei en ontwikkeling.

Jouw Profiel:

 • Sterke analytische vaardigheden en het vermogen om complexe markten en trends te begrijpen.
 • Kennis en ervaring van bedrijfswaarderingen 
 • Uitstekende communicatievaardigheden om bevindingen duidelijk te rapporteren aan leidinggevenden en investeerders.
 • Ervaring met het werken in de (duurzame) energiemarkt is een pluspunt.
 • Kennis van energie subsidies en financieringstrajecten is een pré. 

Ben jij klaar om de energiemarkt te analyseren en waardevolle inzichten te bieden aan Wilgenhaege en onze investeerders? Solliciteer nu en sluit je aan bij ons innovatieve team!

Jouw sollicitatie

Wij ontvangen graag jouw cv met motivatie per e-mail: t.a.v. Patricia van Boxtel (Recruitment Manager) p.van.boxtel@wilgenhaege.nl.

Acquisitie op basis van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld