Inschrijving op ASML-Adyen 24,5%* geopend | Wilgenhaege

Inschrijving op ASML-Adyen 24,5%* geopend

Heeft u een vraag?
Neem contact op

Inschrijving op ASML-Adyen 24,5%* geopend

De inschrijving op het nieuwe beleggingsproduct ASML-Adyen 24,5%*, met als onderliggende waarden de aandelen ASML Holding (ASML) en Adyen N.V. (Adyen), is geopend. Schrijf in voor vrijdag 10 februari 2023 15.00 uur. Er geldt een minimale inleg van 10.000 euro.

Hoe werkt ASML-Adyen 24,5%?

U bent op zoek naar een hoog rendement maar u wilt niet te veel risico lopen. De ASML-Adyen 24,5% heeft als doel een hoge rente uit te keren op een van de vijf, jaarlijkse peildata. ASML-Adyen 24,5% keert deze rente uit en wordt vervroegd afgelost op het moment dat op één van de vijf, jaarlijkse peildata beide aandelen (ASML en Adyen) op of boven de Startwaarden staan. U krijgt dan 100% van uw nominale inleg terug én een rente-uitkering. Die kan 24,5%, 49%, 73,5%, 98% of 112,5% zijn. Indien een of beide aandelen ASML en Adyen onder de Startwaarden noteren zijn er verschillende scenario’s. De scenario’s met concrete voorbeelden staan beschreven in de brochure. ASML-Adyen 24,5% wordt uitgegeven door BNP Paribas S.A. (BNP Paribas) en heeft een looptijd van maximaal vijf jaar.

Wilt u de informatie liever per e-mail toegestuurd krijgen?

ASML-Adyen 24,5% is een autocallable beleggingsproduct.
Wilt u meer weten over de werking van dit type beleggingsproduct?

Wat maakt ASML-Adyen 24,5%* interessant voor u?

 • Geeft kans op een aantrekkelijke rente-uitkering
 • Geeft bescherming tegen 30% koersdaling van de onderliggende waarden
 • Heeft een looptijd van minimaal één tot maximaal vijf jaar
 • Is tussentijds verhandelbaar

Wat is het risico van ASML-Adyen 24,5%?

 • Uw visie komt niet uit dat de onderliggende waarden niet op of boven de Startwaarden zullen staan op één van de vijf, jaarlijkse peildata
 • Koersrisico op uw gehele inleg
 • Kredietrisico op BNP Paribas S.A. gedurende de looptijd

* ASML-Adyen 24,5% is een beleggingsproduct. Dit beleggingsproduct wordt uitgegeven zonder advies. Alle kenmerken en eventuele risico’s staan beschreven in de brochure en het prospectus, hieronder te downloaden.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk hier de brochure

Wilt u de brochure liever per e-mail of per post ontvangen?

Inschrijven?

U kunt inschrijven tot uiterlijk vrijdag 10 februari 2023 15.00 uur. Inschrijven kan uitsluitend via Wilgenhaege Capital Markets B.V. U kunt hiervoor op de button “Inschrijven” klikken; u vult uw gegevens in en wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Heeft u nog geen beleggingsrekening bij Wilgenhaege?

Dit beleggingsproduct wordt aangeboden zonder advies. Voordat u tot een belegging overgaat, dient u zelf na te gaan of uw beleggingsprofiel aansluit bij de kernmerken van het product of eventueel uw eigen adviseur te raadplegen.

Veelgestelde vragen?

Een gestructureerd product is samengesteld uit verschillende beleggingsinstrumenten. Vaak is het een combinatie van obligaties en opties. Met de optie wordt de kans op een (hoger) resultaat nagestreefd. Dit resultaat is vaak voorwaardelijk. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat de koers van een bepaalde index op of boven een bepaald niveau staat. Doordat het resultaat voorwaardelijk is kan er een relatief hoge beloning tegenover staan.

De gestructureerde producten zijn dagelijks op continue basis verhandelbaar, maar lenen zich minder voor actieve handel. U kunt, onder normale beursomstandigheden, desgewenst verkopen gedurende de looptijd. U verkoopt terug aan de uitgevende bank.

Gestructureerde producten hebben een bepaalde looptijd en specifieke kenmerken die van tevoren bekend zijn en in principe niet veranderen gedurende deze looptijd. U heeft als belegger op basis van deze kenmerken de aankoopbeslissing genomen.

Ontvang €200,- korting op de aankoopkosten

Koopt u de ASML-Adyen 24,5% en brengt u ons in contact met een kennis of zakenrelatie die ook inschrijft op de ASML-Adyen 24,5%, dan ontvangt u een korting van €200,- op de aankoopkosten voor elke kennis of zakenrelatie die u heeft aangebracht.

Een nieuwe beleggingsrekening openen bij Wilgenhaege.

Voor het aankopen van de beleggingsproducten via Wilgenhaege dient er op uw naam of op naam van uw onderneming een beleggingsrekening geopend te worden bij Saxo Bank (Binck Bank). De aanvraag van deze rekening loopt via Wilgenhaege.

Neem contact op met een van onze beleggingsspecialisten. 

Tjerk_smelt.jpg

Tjerk Smelt

Directeur Relatie Management

levi_pels_rijcken.jpg

Levi Pels Rijcken

Beleggingsadviseur

leo_klein.jpg

Leo Janse

Senior Accountmanager

albert_klein.jpg

Albert den Haan

Senior Accountmanager

ronald_klein.jpg

Ronald Koppelle

Senior Accountmanager

Koen-zwart.jpg

Koen van der Werff

Beleggingsadviseur

Hessel Zwart

Hessel Twelker

Investor Relations

Eric Z

Eric Barnhoorn

Senior Sales Manager

Inschrijven?

Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op om de benodigde documenten met u in te vullen.

Heeft u nog vragen? Stel hier uw vraag.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u alle informatie per e-mail ontvangen?

ASML ontwerpt en produceert lithografie systemen die gebruikt worden in het productieproces van microchips (chips). Lithografie is een cruciale stap in het productieproces omdat het bepaalt hoe klein de transistors op een chip kunnen zijn. Hoe kleiner ze zijn, des te meer er op een chip passen. Dat maakt chips (en daarmee ook smartphones en andere technologische apparaten) kleiner, sneller en zuiniger. ASML verkoopt deze systemen aan leidende chipproducenten zoals Intel, Samsung en TSMC.

Groeiende eindmarkten
De vraag naar de machines van ASML zal blijven groeien door de behoefte aan chips in een steeds breder wordend spectrum van eindmarkten. Bij de opkomst van de chipindustrie werden chips hoofdzakelijk toegepast in personal computers maar tegenwoordig is dit nog maar een beperkt deel. Chips worden in steeds meer elektrische apparaten toegepast om deze slimmer te maken (Internet of Things). Omdat chips, mede dankzij ASML, steeds beter worden ontstaan ook nieuwe toepassingsmogelijkheden zoals 5G-telecomnetwerken, dataopslag, elektrificatie van auto’s, kunstmatige intelligentie (AI) slimme energienetwerken. ASML staat daarmee aan de basis van veel technologische ontwikkelingen die de wereld de afgelopen decennia ingrijpend hebben veranderd.

Leidende marktpositie
Door te investeren in de ontwikkeling van vooruitstrevende technologie heeft ASML een leidende positie veroverd op het gebied van lithografie. ASML beschikt over de zeer complexe technologische kennis en een uniek netwerk van gespecialiseerde toeleveranciers waardoor het voor potentiële concurrenten zeer moeilijk is om een positie te verwerven in lithografie. In de meest geavanceerde machines (EUV, Extreme Ultra Violet) heeft ASML een marktaandeel van 100%. Om deze voorsprong vast te houden blijft ASML innoveren. De nieuwste generatie machines (High NA) zal in 2024-2025 bij de eerste groep klanten geleverd gaan worden. Deze laatste machines zullen 300 miljoen euro per stuk kosten.

ASML werkt nauw samen met klanten bij de ontwikkeling van nieuwe machines en heeft daardoor goed inzicht in de langjarige investeringsplannen van de klant. Ook blijft ASML betrokken in de technische ondersteuning (Services) gedurende de levensduur van de machines. Het aantal machines dat ooit door ASML is geleverd en nog steeds in gebruik is (installed base) is structureel groeiend. Services (bijvoorbeeld ook software upgrades) vormen een relatief stabiele bron van inkomsten die een steeds groter deel van de totale omzet uit gaan uitmaken.

Door de nauwe samenwerking met klanten heeft ASML een goed beeld van de eigen lange termijn vooruitzichten. Dit is uniek in een industrie die historisch met volatiele marktontwikkelingen te maken heeft gehad. Deze volatiliteit is voor een groot deel terug te voeren op de cyclische ontwikkelingen in de eindmarkten voor chips (computers, mobiele telefoons, auto’s..). Door de verbreding in deze eindmarkten is de cycliciteit in de vraag naar machines wel minder geworden. Voor de machines van ASML geldt bovendien dat klanten hierin investeren vanuit hun lange termijn technologische strategie en veel minder vanuit de behoefte aan productiecapaciteit op de korte termijn zoals dat bij veel andere machineleveranciers in de chipindustrie het geval is.

Sterk trackrecord
ASML heeft een uitstekende reputatie opgebouwd bij beleggers door langjarige vooruitzichten te geven en die bij herhaling ook te realiseren en zelfs te overtreffen. Op de Investor Day van 2021 werd voor 2025 nog een omzet verwacht van 24-30 miljard euro met een brutomarge van 54%-56%, op de Investor Day van 2022 is de omzetverwachting verhoogd naar 30-40 miljard en is de marge verwachting gehandhaafd. Voor 2030 wordt 44 tot 60 miljard omzet verwacht met een brutomarge van 56 tot 60% (in 2021 werd 52,7% gerealiseerd). Het gemiddelde van de bandbreedte voor de verwachte omzet in 2030 impliceert een indrukwekkende jaarlijkse groei van ruim 14% per jaar over de periode 2020-2030, bij de Investor Day van 2021 werd nog 11% verwacht.

Actuele ontwikkelingen
Recentelijk is de chipindustrie veel in het nieuws omdat de Verenigde Staten nieuwe beperkingen willen invoeren voor de export van chips en apparatuur voor chipproductie naar China. Afhankelijk van de details van deze beperkingen en de mate waarin deze door Europa worden overgenomen zal dit ook consequenties voor ASML kunnen hebben. Voor de langere termijn groei zal de impact naar verwachting beperkt zijn. Er is wereldwijd een sterk groeiende vraag naar chips die zonder de technologie van ASML niet gemaakt kunnen worden. Als de machines niet aan China verkocht mogen worden dan verschuift die productie zich uiteindelijk naar andere landen en zullen die de machines gaan afnemen. De Amerikaanse maatregelen zijn illustratief voor het grote geopolitieke belang van de hele chipindustrie. De chiptekorten die ontstonden gedurende Covid pandemie hebben overheden er bewust van gemaakt dat de beschikbaarheid van chips een kwetsbare factor is die de hele economie raakt. Dit heeft ertoe geleid dat economische regio’s voor de levering van chips minder afhankelijk willen worden van andere regio’s. Overheden wereldwijd nemen daarom nu initiatieven die de opbouw van een eigen chipindustrie moeten stimuleren. Deze ontwikkeling stimuleert de vraag naar apparatuur voor chipproductie en is daarmee positief voor ASML.

Bron: jaarverslag 2021 en website ASML

Bedrijfsbeschrijving
Adyen N.V. (hierna Adyen) is een Nederlandse betalingsverwerker die een betaalplatform heeft ontwikkeld, waarmee bedrijven (non-cash) betalingen door klanten uit verschillende verkoopkanalen (online of in de winkel) kunnen accepteren in één systeem. Adyen biedt klanten een moderne infrastructuur die rechtstreeks is verbonden met kaartnetwerken van bijvoorbeeld Visa en Mastercard, mobiele wallets en lokale betaalmethoden (zoals Ideal) over de hele wereld. Het bedrijf is voornamelijk actief in Europa, maar heeft ook snelgroeiende activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Adyen levert diensten aan toonaangevende bedrijven zoals Booking.com, Microsoft, Airbnb, LVMH, Spotify, eBay, Uber, Adidas en Netflix. Onder leiding van de CEO en medeoprichter, Pieter van der Does, verwerkte Adyen in het boekjaar 2021 voor 516 miljard euro aan betalingen. Dit zorgde voor een netto omzet van €1 miljard en een ebitda van € 630 miljoen.

Adyen is Surinaams voor ‘opnieuw beginnen’, nadat de oprichters hun vorige onderneming (betalingsverwerker Bibit) hadden verkocht aan Worldpay. Anders dan bij veel concurrenten, zoals banken of geconsolideerde betalingsverwerkers, ligt de oorsprong van Adyen in technologie, waarmee een van de grond af opgebouwd single global platform is ontwikkeld. Dit platform heeft niet de mankementen van een wirwar aan systemen gebouwd op verouderde en gefragmenteerde infrastructuur. Het voordeel van de klant is dat ze met 1 platform, 1 contract afsluiten, dat de mogelijkheid biedt om wereldwijd alle betaalmogelijkheden te kunnen accepteren, tegen zeer lage verwerkingskosten met transparante prijzen, snelle settlements en direct financiële inzage. Dit levert Adyen een concurrentievoordeel op ten opzichte van bestaande spelers. Veel concurrenten zijn betalingsverwerkers die met name transacties verwerken in de winkel en beperkt online of lokale spelers die niet alle betaalmethodes accepteren. Ze besteden dan veel diensten uit aan derden, zoals fraudedetectie. Adyen heeft beide modellen in 1 systeem geïntegreerd. Adyen biedt ook additionele diensten aan, zoals Adyen Checkout, fraudepreventie en shopper insight.

Hoe werkt een betalingsverwerker?
Stel je bent klant en je hebt iets voor 100 euro gekocht (in de winkel of online bij een webshop) via een betaalkaart (zoals een bankpas, creditcard, Apple pay, WeChat etc.). De bank die is gekoppeld aan je betaalkaart houdt 100 euro in van je rekening. Deze bank houdt zelf 1 euro en sluist 99 euro door aan een online betaalnetwerk (payment scheme), zoals Maestro van Mastercard. Deze speler houdt 0,5 euro in en geeft 98,50 aan de betalingsverwerker (zoals Adyen) van de retailer. De betalingsverwerker houdt 0,26 euro in en verstrekt de bank van de retailer uiteindelijk 98,24 euro. De dienst die Adyen levert is het zorgdragen voor de ontvangst van het geld door de retailer, via zoveel mogelijk betaalmogelijkheden voor de consument, zodat het product/ dienst geleverd kan worden aan de consument.Groeimogelijkheden
De markt voor non-cash betalingen is een sterke groeimarkt, met name door de opkomst van e-commerce en betalingen door middel van een betaalkaart/ mobiel. Van deze trend heeft Adyen goed kunnen profiteren. Zo verwerkte Adyen in 2015 bijvoorbeeld 32,2 miljard euro aan transacties en in 2021 was dat 516 miljard euro (waarvan 65 miljard euro in fysieke winkels). Deze sterke groei (jaarlijkse groei van 49%) in transactievolume is behaald zonder overnames. Opvallend is dat 80% van deze groei komt uit bestaande klanten. Dit is een direct gevolg van de land-and-expand-strategie, waarbij Adyen in beginsel een beperkt deel van de transacties uitvoert (klanten willen Adyen eerst goed leren kennen), maar het partnerschap steeds verder uitbreidt en intensifieert. Zo mag Adyen sinds april 2022 bijvoorbeeld de betalingen verwerken voor Amazon in Japan. Voor de komende jaren heeft Adyen als doelstelling om de netto omzet jaarlijks met 25-32% te laten groeien. Deze groei moet onder andere komen uit:

 • Marktgroei: De global e-commerce penetratie is nog steeds in een vroeg stadium, gemiddeld vindt ongeveer 10-20% van de consumentenbestedingen online plaats. De verwachting is dat dit nog minimaal kan verdubbelen;
 • Groei van bestaande klanten: Adyen heeft in het klantenbestand veel sterke wereldwijd opererende bedrijven die harder groeien dan de markt. Voor deze groep klanten kan Adyen de dienstverlening verder uitbreiden door een groter deel van hun transacties te verwerken;
 • Winnen marktaandeel: Adyen kan ook marktaandeel winnen van banken. HSBC schat het huidige wereldwijd marktaandeel van Adyen in de betalingen via een betaalkaart (dus online en instore, maar cashless) op 0,8% en op 3,4% in Europa. Adyen hanteert een direct sales approach;
 • Focus op midmarket: Het platform van Adyen is in beginsel gebouwd voor zeer grote multinationals. Extra groei is nog te halen door ook minder grote klanten met internationale groeiplannen binnen te halen. Hiervoor is geïnvesteerd om het platform meer bereikbaar te krijgen voor deze groep klanten;
 • Unified commerce: Een groot deel van de klanten gebruikt Adyen voor het verwerken van online betalingen, maar nog niet voor betalingen in de winkels. Een trend is dat ondernemingen steeds meer zichtbaar willen zijn via beide kanalen. Het unified commerce concept is gericht op het verwerken van betalingen voor klanten zowel online als in fysieke winkels met 1 systeem. Hiervoor heeft Adyen in 2015 een nieuw pinapparaat ontwikkeld;
 • Geografisch uitbreiding: ongeveer 65% van de omzet wordt in Europa behaald, 15% in Noord-Amerika, 10% in Latijns-Amerika en 10% in Asia-Pacific. Met name Noord-Amerika en Asia-Pacific zijn grote potentiële markten waar Adyen een relatief klein marktaandeel heeft;
 • Het uitgeven van betaalkaarten: sinds 2019 biedt Adyen ook de mogelijkheid aan hun klanten om (virtuele) betaalkaarten uit te geven aan de consument;
 • Extra diensten: Adyen kan ook nog additionele diensten verlenen, zoals werkkapitaal financiering voor klanten en verkoop van data. Het platform is dermate flexibel en kosten efficiënt dat goed kan worden ingespeeld op de evolutie binnen de betalingsindustrie.

 

Het betalingsproces is een essentieel onderdeel van een onderneming dat diepgeworteld zit in het bedrijfsproces. Hierdoor zal een klant niet snel overstappen. De churn rate van Adyen is bijvoorbeeld lager dan 1%. Het superieure productaanbod (1 platform dat wereldwijd alle betalingsmethoden kan accepteren, zowel online als in store tegen concurrerende tarieven met aanvullende diensten) biedt kansen voor Adyen om klanten te winnen.

Schaalbaarheid
Het platform van Adyen is zeer schaalbaar. Het maakt feitelijk niet uit hoeveel betalingen ze op dat platform moeten verwerken. De marginale kosten zijn laag. Dat betekent dat de operationele winst harder kan groeien dan de netto omzet, terwijl de investeringsbehoeften beperkt zijn. Daarom verwacht Adyen dat de ebitda-marge op termijn zal oplopen naar meer dan 65% (in 2021 was dit nog 63%). Wel moet Adyen veel nieuwe personeel aannemen om veel nieuwe klanten te kunnen werven en nieuwe producten te ontwikkelen. 40% van het nieuwe personeel bestaat uit engineers.

Belangrijke informatie

*ASML-Adyen 24,5% is een beleggingsproduct met een hoog risico. U dient het prospectus goed te lezen om de potentiële risico’s en voordelen in verband met de beslissing om in dit beleggingsproduct te beleggen volledig te begrijpen. De goedkeuring van het prospectus door de bevoegde autoriteit is geen aanprijzing van het aangeboden beleggingsproduct. De waarde van ASML-Adyen 24,5% kan fluctueren. U dient uw beslissing om te beleggen in ASML-Adyen 24,5% uitsluitend te nemen op basis van het prospectus, de supplementen bij het prospectus, het essentiële informatiedocument en de definitieve voorwaarden (Final Terms) van ASML-Adyen 24,5%. Deze documenten zijn beschikbaar op deze pagina.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. U kunt uw volledige inleg verliezen.

Wilgenhaege Capital Markets B.V. staat geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam en beschikt over een vergunning op grond van artikel 2:96 Wet op het financieel toezicht.