Arnold Heertje | Wilgenhaege

In memoriam: Arnold Heertje

Heeft u een vraag?
Neem contact op

Actueel 6 april 2020

 

Hierbij delen wij met u het droevige bericht dat ons zeer gewaardeerde erelid van de Raad van Advies, de heer Prof. Dr. Arnold Heertje, afgelopen zaterdag, op 4 april 2020, is overleden.

Onze eerste gedachten en oprechte deelneming gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Wij wensen hen bijzonder veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

Arnold Heertje maakte deel uit van de Raad van Advies van Wilgenhaege in de periode 2010 tot 2019. Sindsdien was hij erelid.

Jerry Langelaar, algemeen directeur van Wilgenhaege, kan het zich nog als de dag van gisteren herinneren dat hij, meer dan tien jaar geleden, aan de heer Heertje vroeg of hij bereid was om zitting te nemen in de Raad van Advies van Wilgenhaege. Arnold zei, aldus Langelaar, dat hij dat graag wilde doen, “maar”, zei hij er direct bij, “dan wil ik er niet voor de vorm bij zitten, maar ook echt een actieve rol spelen”.

En zo is het gegaan. Niet voor de vorm, maar voor de inhoud. Bijna tien jaar lang. Arnold was als adviseur van de Raad van Commissarissen en de directie een toegevoegde waarde bij strategische vraagstukken. Hij was een groot denker, maatschappelijk betrokken en had een goed gevoel voor humor. “Boeiend waren de discussies met Arnold eigenlijk altijd. Hij had niet alleen veel kennis van economische processen en ontwikkelingen, maar doordat hij zelf ook veel heeft meegemaakt, waren zijn suggesties ook doorspekt met levenswijsheid.”

We zijn Arnold dankbaar voor wat hij voor Wilgenhaege heeft betekend.